skip to Main Content

Ampliació de la Ordem dos Arquitectos, Lisboa

vista1_2

El “Col·legi d’Arquitectes” de Lisboa està situat en una àrea que viu un procés de transformació i renovació urbana espectacular. En primer lloc, la proposta busca obrir la seu cap al sud, apropant-la a les zones transcorregudes del renovat Mercado da Ribeira i la Plaça Dom Luís I. La idea és dotar l’edifici annex d’una major presència pública i vincular-lo a aquesta zona d’enorme potencial.

Es proposa ocupar un edifici annex del segle XIX en molt mal estat però amb interès històric. Es reforma i s’hi afegeix un volum d’alta claredat volumètrica com a ampliació, que es connecta amb l’edifici principal, respectant i potenciant el caràcter de les façanes existents. Així, el valor del conjunt, la identitat característica de la seu, està en aquesta juxtaposició.

Eliminem el caràcter de mitgera a l’oest que té tant l’edifici existent com l’edifici annex. Treballem aquesta façana amb la mateixa importància que les façanes nord i sud. Es realça l’accés a l’espai intersticial com a element articulador entre els dos edificis. Eliminem dues mitgeres per guanyar una façana. Busquem una màxima permeabilitat a la planta baixa. Aquí hi emplacem la cafeteria-restaurant, un gest per introduir la vida pública dins la Ordem.

Títol del projecte
Ampliació de la Ordem dos Arquitectos a Lisboa

Data
2020

Arquitectes
Carles Sánchez
Albert Mercader

Localització
Lisboa (Portugal)

Altres projectes d’arquitectura

Back To Top