skip to Main Content

Ampliació de la Ordem dos Arquitectos, Lisboa

vista1_2

El “Col·legi d’Arquitectes” de Lisboa està situat en una àrea que viu un procés de transformació i renovació urbana espectacular. En primer lloc, la proposta busca obrir la seu cap al sud, apropant-la a les zones transcorregudes del renovat Mercado da Ribeira i la Plaça Dom Luís I. La idea és dotar l’edifici annex d’una major presència pública i vincular-lo a aquesta zona d’enorme potencial.

Es proposa ocupar un edifici annex del segle XIX en molt mal estat però amb interès històric. Es reforma i s’hi afegeix un volum d’alta claredat volumètrica com a ampliació, que es connecta amb l’edifici principal, respectant i potenciant el caràcter de les façanes existents. Així, el valor del conjunt, la identitat característica de la seu, està en aquesta juxtaposició.

Eliminem el caràcter de mitgera a l’oest que té tant l’edifici existent com l’edifici annex. Treballem aquesta façana amb la mateixa importància que les façanes nord i sud. Es realça l’accés a l’espai intersticial com a element articulador entre els dos edificis. Eliminem dues mitgeres per guanyar una façana. Busquem una màxima permeabilitat a la planta baixa. Aquí hi emplacem la cafeteria-restaurant, un gest per introduir la vida pública dins la Ordem.

Vista
Axo Completa
Situacio
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Planta Baixa
Planta Pis
Alsat Oest
Alsat Sud
Estat Actual

Títol del projecte
Ampliació de la Ordem dos Arquitectos a Lisboa

Data
2020

Arquitectes
Carles Sánchez
Albert Mercader

Localització
Lisboa (Portugal)

Altres projectes d’arquitectura