skip to Main Content

Habitatges a Glòries, Barcelona

Habitatges Glories

Proposem una ordenació complexa per a una mançana de tipologia híbrida. L’edificació es disposa resseguint la corona i definint un pati interior, competint en mida i volum amb l’àrea d’equipaments de Glòries. Aquesta corona reposa sobre un sòcol que obre en diagonal la mançana possibilitant una connexió entre la Diagonal Verda i la traça del Camí de Sant Andreu, multiplicant els corredors verds de la ciutat a través de l’interior de la intervenció enjardinat.

L’ordenació es manipula segons quatre accions:

connectar
, proposant connexions entre parcs i corredors verds urbans.
emplenar, proposant la corona sobre el sòcol que defineix la caixa urbana de Glòries i Gran Via.
esponjar, donant transparència a aquesta ordenació i convertint els espais habitables en porxos que permetin viure la connexió amb l’exterior.
i sembrar, convertint les façanes i la coberta en bandes verdes plantades de plantes comestibles.

Títol del projecte
Edifici d’habitatges a la Plaça de les Glòries de Barcelona

Data
2016

Arquitectes
Angel Borrego
Montserrat Farrés
Héctor Payá
Jaume Prat
Carles Sánchez

Localització
Barcelona

Altres projectes d’arquitectura

Copyright 2023 Carles Sánchez